• Lorem ipsum

Van 107 kilo, tot sportschool-voorbeeld voor velen

 

Ik herinner het me nog als de dag van gister. Na een avondje uit werd ik de volgende ochtend wakker, waarna ik wat ongemakkelijk voor de spiegel stond. Ik keek naar mijn lichaam en het beviel me niet. Ik voelde me niet lekker. Mijn broeken pasten niet meer, ik zat niet lekker in mijn vel en ik woog 107 kilo, veel te veel natuurlijk. Ik voetbalde van kleins af aan, maar omdat ik het te druk kreeg met het ondernemen stopte ik er al rap mee. Mijn levensstijl was plots niet meer die van een gezonde sporter. 

Al tijden spookte het rond in mijn hoofd: 'ik moet naar de sportschool en beter gaan leven'. Het was alleen echt heel moeilijk om die drempel over te gaan. Die eerste stap die je moet nemen, is echt de moeilijkste. Tot het 1 november 2012 was. Precies op die dag was ik het helemaal beu en kreeg ik moed. Ik reed naar Fit 4 Free in Breda en schreef me in. Een vriend van me was instructeur daar in die sportschool, dus die hielp me.

De weken vlogen voorbij, maar wat later had iedereen het plots over Pelikaan Health Club. Er waren daar veel bekenden van me, maar die ene vriend vertelde me dat het meer een sportschool is voor van die 'beachboys'. Kortom, te veel loungen en chillen, te weinig werken. Ik heb daar even getraind, maar ging er al snel weg. Ik kwam uiteindelijk terecht bij Enjoy Sports en daar heb ik de laatste jaren echt iets op weten te bouwen.

 

Sporten lijkt soms vervelend, maar het wordt met de dag leuker!

 

Ik begon het sporten niet alleen erg leuk te vinden, vooral mijn lichaam vertoonde de eerste echte ontwikkelingen. En dan praat ik over spierkracht, vetpercentage en conditie. Bij Basic Fit gaf Steven Kwinten, een andere vriend van me, vorig jaar personal training, dus ik besloot om daar nog meer bij te leren én te bereiken. Het pakte goed uit voor me. Zo goed zelfs, dat ik merkte dat verschillende mensen naar me toe begonnen te komen. Ze vroegen me echt om van alles.

Advies, tips, noem maar op. Blijkbaar viel mijn manier van sporten op, misschien mijn inmiddels hard gegroeide lichaam ook. Ik ben ook elke dag in de Gym, dus dan zien ze je wellicht als een soort inspiratiebron. Daar ben ik wel trots op. Maar er zijn nog teveel mensen die denken dat alles vanzelf gaat. Dat is absoluut niet zo. Je moet heel hard werken om je doelen te bereiken. Je krijgt namelijk te maken met tegenslagen, ook ik.

 

Verzin geen smoesjes, houd je eiwitten hoog, maar vooral je karakter

 

Af en toe kreeg ik een dip, maar juist dan moet je karakter tonen. Discipline is cruciaal. Je verzint soms smoesjes voor jezelf om niet naar de sportschool te gaan, maar van uitstel komt afstel. Je zelfvertrouwen zinkt dan. Maar dat stijgt net zo snel weer tot grote hoogten als je gezond leeft en veel sport. Je hoeft niet meteen helemaal vanaf het begin alleen maar gezonde voeding te nemen en zeven keer per week naar de Gym te gaan, maar kunt het beter beetje bij beetje opbouwen.

Kijk als je drinkt, moet je geen alcohol meer drinken. Simpel. Gelukkig drink ik niet, maar de broodjes döner bijvoorbeeld heb ik dan wel aan de kant geschoven. Maar nogmaals, doe het stap voor stap. Eet kipfilet, maar eet ook een keer een frietje en snoep eens tussendoor. Groei langzaam naar een gezonde levensstijl toe, geleidelijk. Anders faal je. Mij is het ook gelukt, dus het kan jou ook lukken als je het echt wilt. Het zit allemaal in je hoofd: karakter hoog houden mensen!

Vaak krijg ik nu de vraag hoe ik op het idee gekomen ben om een eigen website te starten, waarmee ik mensen kan motiveren en helpen. Het begon eigenlijk allemaal als een grapje, vooral op Instagram. Ik liet een oefening filmen van me in de sportschool, gooide die online en schrok vervolgens van de vele aandacht. Al snel zag ik dat ik in no-time duizenden views had met mijn fitness-filmpjes. Een soort massale belangstelling met heel veel liefde, dus dat gaf mij nog meer motivatie dan ooit om door te gaan.

 

De liefde die ik krijg motiveert me nog meer om mensen te helpen

 

Het is op zich onvoorstelbaar. Mensen bekijken mijn clipjes op social media en komen uit Antwerpen, Rotterdam of Amsterdam om samen met mij te sporten. Ik krijg zoveel support, dat ik meer begon te organiseren. Ondernemen zit bij mij in het bloed, dat is gewoon zo. Ik organiseerdebootcamps buiten, voor mensen die fit willen worden en doe dat gratis.  Wat ik merk is dat een hoop mensen dit nodig hebben en daarom ik doe dit kosteloos en met plezier. Ik wil mensen gewoon helpen, daar draait het allemaal om. 'Maar waarom zou ik het niet professioneel aanpakken', zei ik op een mooie lentedag tegen mezelf.

Als mensen bijvoorbeeld de door mij gedrukte shirtjes dragen van Bicep Papa, die ik uiteraard zelf ook altijd draag tijdens het sporten, zijn ze nog gemotiveerder. Het kan niet zo zijn dat iemand afhaakt, faalt of smoesjes verzint met mijn shirt aan. Dat bestaat gewoon niet. Daar heb ik veel te veel moeite voor gedaan en daar heb ik veel te veel mensen voor geholpen en gemotiveerd. Begrijp je? Vandaar ook deze website, waar echt van alles te halen is. Van shakebekers tot korte broeken, alles blijft hoog. Je motivatie, je eiwitten en je fitness-mood.

 

Biceppapa.nl is online, blijft online, is hoog en blijft hoog!

 

Bekijk op het gemakje ons assortiment op deze website en volg me via alle social media-kanalen, waar we natuurlijk van alles zullen ondernemen. En onthoud, de eerste stap is moeilijk, maar ik hoop dat jij die stap durft te nemen, nu je mij naast je zijde hebt. Je ziet nu aan mij wat je er allemaal voor terug kunt krijgen!